Bachelor's degree in Energy and Sustainability Engineering

FONS SOLE, ESTANISLAU

Category: UNIVERSITY SCHOOL SENIOR LECTURER
Academic profile: Bachelor's degree / pre-EHEA degree / engineering degree
Department: FOOD TECHNOLOGY
Email: estanislau.fons@udl.cat

Teaching

Teaching Course Subject
Màster Universitari en Enginyeria Agronòmica (inter) (R 2019) 1 SERVICE FACILITIES IN FOOD FACTORIES
Master's Degree in Industrial Engineering 1 FLUID MECHANICS
Doble titulació: Eng Mecànica i Eng. de l'Energia i Sostenibilitat 2 FLUID MECHANICS
Degree in Mechanical Engineering 2 FLUID MECHANICS
Degree in Industrial Electronic and Automation Engineering 2 FLUID MECHANICS
Degree in Energy and Sustainability Engineering 2 FLUID MECHANICS
Common branch in industrial engineering programs - Lleida 2 FLUID MECHANICS
Degree in Agricultural and Food Engineering 3 AUXILIARY SYSTEMS IN THE FOOD INDUSTRY
Degree in Mechanical Engineering 4 BACHELOR'S THESIS

Research

Research profile: Postcollita
Publications Year Authors Type
Dry formulations of the biocontrol agent Candida sake CPA-1 using fluidized bed drying to control the main postharvest diseases on fruits 2017 Carbó, A.; Torres, R.; Usall, J.; Fons, E.; Teixidó, N. Article d'investigació
Actas II Congreso español de ingeniería de alimentos 2002 T. Ramo, E. Fons, J. Graell, J. Latorre, S. Mothe, J. Illa Capítol de llibre d'investigació
Postharvest biological control by Pantoea agglomerans (CPA-2) on Golden Delicious apples 2002 Nunes C, Usall J, Teixidó N, Fons E, Viñas I. Article d'investigació
Survival of Pantoea agglomerans strain CPA-2 in a spray-drying process 2002 Costa E, Teixidó N, Usall J, Fons E, Gimeno V, Delgado J, Viñas I. Article d'investigació
Guía de aplicación del sistema de análisis de peligros y puntos de control crítico (HACCP) en centrales frutícolas 2002 Fons E, Rull F, Sanchis V, Teixidó N, Usall J, Viñas I. Article d'investigació
Actas II Congreso español de ingeniería de alimentos 2002 E. Fons, N. Nieto, M.J. Motilva, J. Illa Capítol de llibre d'investigació
Control biológico de mohos en postcosecha de frutas 2001 Viñas I, Usall J, Teixidó N, Abadias M, Torres R, Fons E. Article d'investigació
Guía para la aplicación del sistema de análisis de peligros y de puntos de control crítico en empresas de almacenamiento, manipulado y envasado de frutas de pepita y hueso para comercialización en fre 2000 Sanchis V, Viñas I, Usall J, Teixidó N, Fons E, Rull F. Llibre en premsa
Biological control of blue mould on apple by a strain of Candida sake under several controlled atmosphere conditions 2000 Usall J, Teixidó N, Fons E, Viñas I. Article d'investigació
Low Oxygen and Low Ethylene CA Storage of Starking Delicious apples. 1998 J.Graell, E.Companys, E.Fons, M.Vendrell Capítol de llibre d'investigació
Determinación de la contaminación fúngica en lineas de confección de cítricos para el establecimiento de puntos críticos de control 1997 Cerda MC, Palou L, Fons E, Usall J, Viñas I. Article d'investigació
Successful biologial control of the major postharvest diseases on apple and pear with a new satrain of Candida sake 1996 Viñas I, Usall J, Teixido N, Fons E, Ochoa de Eribe J. Article d'investigació
Efectos del sorbato potásico en la producción de patulina por cepas de Penicillium griseofulvum y P. expansum 1991 Sanchis V, Fons E, Viñas I, Torres M, Canela R. Article d'investigació